Gunnar Ohlin:

”Det kanske låter som floskler, men det stämmer”

Gunnar Ohlin har 23 års erfarenhet inom IT-branschen, ”om man ska vara exakt”, som han själv sa. Han kan det mesta om allt från inköp till underhåll och har arbetat med processtyrning i över tio år. De senaste åren har han varit inriktad på Enterprise Asset Management och systemet IBM Maximo, vilket han fortsätter med in i sin nya roll som Maximokonsult på Quale. Välkommen, Gunnar!  

– Kombinationen av roliga arbetsuppgifter och gott folk, det kommer jag att få här. Kollegorna är väldigt lättsamma, vilket passar mig som gör det mesta med en liten glimt i ögat. Det är ju viktigt att ha kul på jobbet också, säger Gunnar.

Den tredje april gjorde han sin första dag på Quale Consulting. Han kommer likt flera av kollegorna att arbeta på distans, men är mån om att komma in till kontoret med jämna mellanrum. Första dagen var han på plats för uppstart. Han förklarar välkomnandet som varmt och tillmötesgående. Redan under förmiddagen hade de hunnit med både högt och lågt – rutingenomgång, rundvandring, fotografering och en gemensam fika.

– Jag tror jag kommer att trivas väldigt bra här. Det kanske låter som floskler, men den bottenstyrda ledningen, teamkänslan, positivismen, de raka beslutsvägarna och enkelheten man talar om här, det stämmer. Jag uppskattar verkligen sådant.

Vidare berättar Gunnar att möjligheten att byta spår inom företaget är stor, vilket han ser väldigt positivt på. Chanserna till personlig utveckling är långt ifrån begränsade – även om han själv är väldigt nöjd med sin nuvarande roll.

– Jag tycker över lag att det jag gör i mitt yrke är så himla roligt så jag har i dagsläget inga tankar på att byta inriktning. Men det är härligt att veta att möjligheten finns, och det ska bli spännande att se utvecklingen av det relativt unga bolag som Quale är, avslutar han.