Lars Granström:

"Det är ett väldigt, väldigt välkomnande klimat jag hamnat i."

Umeåbon Lars Granström var trogen sin förra arbetsgivare sedan examen 1988. När han i slutet av 2023 bestämde att det efter 35 år på samma ställe var dags att prova på något nytt landade intresset på Quale. Varför? Läs vidare!

 

Från medicinteknik…

Det började med ett sommarjobb – och resulterade i över 35 års anställning hos Region Västerbotten, varav över 25 år med utveckling av systemet IBM Maximo. När nyfikenheten slutligen tog över och Lars började kika efter andra utmaningar, landade siktet på Quale.

– Jag arbetade i många år med att utveckla mätprogramvara för att mäta elektriska signaler från människokroppen. Med åren växte intresset för data och teknik, i synnerhet kring underhållssystem, berättar Lars.

… till underhållssystem

När regionen under 90-talet valde Maximo som leverantör av underhållssystem, utvecklades Lars intresse och kunskap ytterligare. Parallellt med sin roll som teamlead inom produktförsörjning och projektledare för att bygga enterprise-datalager, arbetade han med utvecklingen av Maximo inom regionen.

– Sedan slutet av 90-talet har jag arbetat både högt och lågt med Maximo. Det är en mycket komplex och kompetent produkt, som är väldigt inspirerande att jobba med. När jag fick nys om att Quale sökte renodlade Maximokonsulter sökte jag, och de ville ha med mig!

Och vidare till Quale

Sedan början av januari är han alltså Maximokonsult på Quale. Det är vi så klart superglada för! Närmsta tiden kommer Lars arbetsdagar bestå av att tekniskt ansvara för att uppgradera till senaste versionen av Maximo, Maximo Application Suite 8, 8 hos en kund inom energibranschen.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba med nya uppdrag och utmaningar. Personligen känns det extra spännande att uppdragen är tidsbegränsade, det skapar variation. Jag får tänja gränser och lära mig nytt. Jag har ännu inte hunnit träffa kollegorna på kontoret i Örebro, men flera har redan ringt och hälsat mig välkommen och småpratat en stund. Det är ett väldigt, väldigt välkomnande klimat jag hamnat i, avslutar Lars.