Möt vår kollega Peter

Varierade uppdrag och stark teamkänsla. Och ale.

Peter Eriksson arbetar som konsult med flera uppdrag parallellt. Gemensamt för de olika uppdragen är ansvaret över att leda, fördela och planera. Han har en överblick och ett helhetstänk som håller koll på vad som ska göras och när.

– Det roligaste med mitt jobb är bredden. Jag har uppdrag inom många olika branscher, och får på så sätt hela tiden utvecklas och lära mig nya saker. Sen är det klart att när man kokar ner det hela så handlar mina specifika uppgifter om samma sak: system, data och beslutstagande, berättar han.

Alla ska med!

Peter är en av de som varit på Quale längst tid. Med andra ord har han varit med och sett företagets utveckling och den framgång som Quale nått idag. Han beskriver det lilla bolaget som anledningen till att personalen blir mer sammansvetsad och måna om varandra, och att det i sin tur genererar framgång för företaget.

– Alla får tala fritt. Om något inte funkar, eller om man vill att något ska vara annorlunda, så går det att styra. Jag känner verkligen att allas synpunkter uppmärksammas, är lika viktiga och bidrar till gemensam framgång.

Utstickande teamaktiviteter

Teamkänslan är något som genomsyrar hela företaget. Enligt Peter finns det ingenting som bromsar en medarbetare från att föreslå en aktivitet, oavsett om det är kopplat till arbetet eller efter arbetstid. Det lilla, familjära företaget ger också utrymme för spontanitet. Vanligtvis har de månadsaktiviteter som de planerar två och två. Det kan vara allt från en gemensam lunch eller en konsert, till ett skidskyttepass med en före detta olympier.

Och Peter har sin egen, speciella aktivitet som blivit mycket uppskattad av Quale:arna.

– Jag brygger öl! Den senaste brygden kallade vi för ”Q:ale”. Några av kollegorna har visat intresse och vill vara med i mitt lilla ”bryggeri”. Nu till våren ska vi brygga en lager, givetvis kommer den att kallas Q:lager. Dessutom behöver vi inte bekosta det själva. Så länge det ses som en teamstärkande aktivitet så står företaget för fakturan. Det är vi alla väldigt tacksamma för.