Möt vår nya kollega: Eira Birkhammar

”Här formas man som ett träd, och grenas ut i de riktningar som tar en till sin fulla potential.”

Vi säger välkommen till Eira Birkhammar, ännu ett nytillskott i vårt växande gäng. Eira är driven, engagerad, fresh out of school och mer än redo för att vara med på resan mot att göra Quale ännu bättre. Vi är glada att få med dig på Quale-tåget, Eira!

Eira började sig väg mot IT-branschen genom att hoppa på ett treårigt program i datorteknik. Efter ungefär halva programmet valde hon att hoppa av. Hon upplevde programmet som väldigt teoretiskt, och längtan efter att få utöva sitt intresse mer praktiskt var för stor.

– Jag hoppade på en intensivkurs i stället, mer specifikt AW Academy’s intensivprogram i Java. Tur var väl det, för jag var redo att börja jobba, och hade siktet inställt på att jobba med kod, berättar Eira.

När studierna var avslutade fick hon kontakt med Quales vd Peter via en gemensam bekant. Efter vad Eira beskriver som ett ”trevligt och lättsamt samtal”, fick hon berättat för sig om företaget, och erbjöds sedan en tjänst. Då var det ingen tvekan om att tacka ja.

– Jag har alltid haft en vision om att jobba i ett mindre bolag, just för att jag vill ha den friheten som det, enligt min uppfattning, innebär. Och med det menar jag frihet i att forma sin egen karriär och utveckling. Här har de anställda ingen rak karriärslinje som talar om vilket håll jag ska gå. I stället formas man mer som ett träd, som kan grenas ut i de riktningar som känns bäst för att nå sin egen fulla potential.

Höjdpunkterna på den nya arbetsplatsen – hittills

Vi ställde frågan: Vad är det bästa med din arbetsdag? Så här svarade Eira:

– I och med att jag är ny både i branschen och i företaget så är jag en bit ifrån att kunna svara på den frågan. Det finns ju så många olika typer av arbetsdagar, och det är svårt att generalisera. Däremot kan jag säga att hittills är höjdpunkterna de tillfällen då jag på egen hand lyckats lösa ett problem åt en kund. Det ger en härlig känsla!

– Och så måste jag så klart nämna mina kollegor som en höjdpunkt i mina arbetsdagar. De är en mix av olika åldrar och personligheter, men som alla jobbar mot samma mål. De är oerhört kompetenta men samtidigt prestigelösa, vilket stimulerar en miljö av att alla tar ansvar och hjälps åt.

Gemenskap värderas högt

En annan höjdpunkt som dyker upp i samtalet med Eira är den gemensamma kick-off-resan till Rom i slutet av sommaren. Hon beskriver det som ett perfekt tillfälle att få lära känna varandra, men också att kunna diskutera företagets framtida mål i en neutral, ny miljö.

Under hösten har vi även haft en heldag med att övergripande definiera våra mål tillsammans, blandat med teambuilding-övningar.

– Det är något jag verkligen gillar med min nya arbetsplats. Att man är så mån om att bygga en gemenskap, avslutar Eira.