Möt vår nya kollega: Henrik Söder

”Överraskande bra!”

Det händer mycket på Quale just nu. Vi har utökat vår tjänsteportfölj inom affärsområdet Enterprise Asset Management, och med det kommer även ett ökat behov av rätt kompetens. En person med den kompetensen är Henrik Söder, som sedan början av april kompletterar arbetsgruppen med över 20 års erfarenhet i ryggen. Välkommen, Henrik!

Inbiten motorcyklist och Gävlebo. Och så systemspecialist inom IBM Maximo – det är Henrik. I sin portfölj bär han med sig bland annat erfarenhet som ansvarig i Skandinavien för dataladdningar till IBM Maximo, främst via verktyget MX-loader. Han har jobbat som både first- och secondline support, och deltagit i projekt där han utbildat slutanvändare.

Många år som anställd hos IT-jättar väckte till slut en önskan om att jobba i ett mindre bolag. Efter att ha blivit tipsad av en branschkollega siktade han in sig på Quale.

– Quale är mer familjärt än tidigare arbetsplatser jag varit på, vilket jag personligen gillar. Vad jag sett hittills upplever jag även att samarbeten mellan olika företag och konsulter i projekten fungerar väldigt bra. Att det dessutom är snabba, effektiva arbetsprocesser och att man som anställd har möjlighet att sitta var som helst i landet, är så klart en bonus, säger Henrik.

Det första intrycket av den nya arbetsplatsen har enligt Henrik levt upp till alla förväntningar. I synnerhet onboarding-processen.

– Det var till och med överraskande bra, toppen! Till exempel när det kom till insamling av mina kontaktuppgifter, närmaste anhöriga, bankuppgifter och sådant som annars kan vara lite krångligt. De fick jag fylla i via ett mailformulär, snabbt och smidigt.

– Nu ser jag fram emot det som komma skall. Förhoppningsvis kan jag vara med och bredda kundbasen ytterligare – och samtidigt få lära känna många trevliga kollegor, konsulter och kunder med olika kompetens och erfarenhet, avslutar Henrik.