Ny kollega: Jakob Andersson

”Här får man styra sin personliga utveckling”

Jakob Andersson går från det stora IT-bolaget med över nittio tusen anställda världen över till det lilla, familjära Örebroföretaget: Quale Consulting. Den andra maj gjorde han sin första dag hos oss. Varmt välkommen, Jakob!

 Jakob är en sann kodknäckare och har jobbat som IT-konsult och systemutvecklare i flera år. Lagom när han kände att det var dags att testa något nytt dök det upp en möjlighet på Quale.

– Jag hade tröttat lite på att sitta med samma saker och ville se något annat. Arbetsbeskrivningen till den tjänst jag sökte passade bra in på mig och väckte intresse direkt, berättar Jakob.

Möjligheter till varierat arbete

I sin roll som systemutvecklare på Quale kommer Jakob till en början att jobba med integrationsprocesser för en kund som är i en övergångsperiod i sina interna verksamhetssystem.

– Det projekt jag jobbar med nu kommer att pågå ungefär ett halvår framöver. Därefter vet jag ännu inte riktigt vad jag kommer göra. Men det är ju det som känns så roligt också, att det finns så många vägar att gå och att man har möjlighet att jobba med så många olika delar här. Jag tycker till exempel om att prova på och lära mig nya kodningsspråk, vilket jag får goda möjligheter till här.

Ett bra första intryck

Det första intrycket av Quale är enligt Jakob väldigt bra. Kollegorna är professionella och väldigt duktiga på det de gör ­– och schyssta, något Jakob värdesätter högt. Att chefen är lyhörd är ännu en positiv aspekt.

­­– Jag har fått intrycket av att man inte alls är bunden till sin roll här på samma sätt som på mina tidigare arbetsplatser. Här har man har stort inflytande och kan styra sin personliga utveckling. Jag hade ett samtal med vår vd Peter precis när jag började i företaget, och kände direkt att mina idéer och önskemål blev uppmärksammade.

– Nu ser jag fram emot att få bli en del av Quale och att få vara med och driva företaget framåt. Och så klart att få lära känna kollegorna lite bättre – till exempel under sommarfesten vi kommer att ha i början av juni. Då kommer alla kollegor hit, även de som jobbar på distans. Det ska bli jättetrevligt, avslutar Jakob.