Välkommen till Quale, Scott Jander

Nyexaminerad och redo för utveckling

Scott Jander kom i kontakt med Quale under våren 2023 när han tillsammans med några kurskamrater gjorde sitt studentprojekt här. Till följd av ett imponerande arbete under praktiktiden, öppnades en dörr in i branschen. Nu studerar han sin sista termin – och smygstartar samtidigt sin anställning hos oss.

– Det känns skönt att gå in i min anställning och redan ha fått en tydlig bild av Quale, tack vare att jag genomförde mitt studentprojekt här. Mot slutet av våren när de anställda talade en del om företages framtid blev jag väldigt intresserad av att jobba här. Som ny i branschen känns det bra att omges med så kompetenta kollegor. Samtidigt som jag lär mig av dem, bygger jag upp en grund för mig och min personliga utveckling, berättar Scott.

Frihet i att påverka

På Quale finns ingen förbestämd, utbanad väg. Vi tror på att framgång främjas av att varje medarbetare själv har inflytande över åt vilket håll man vill styra sin utveckling. Det gäller så klart såväl junior som senior.

– Det är lite oklart vilket håll jag kommer att nischas åt. Jag vill testa på det mesta, sen får vi se. Men till en början kommer jag att arbeta en del med Quales egna integrationsramverk Quick. Jag ska läsa in mig ordentligt på det för att sedan ta fram ett nytt koncept som vi hoppas ska tilltala och hjälpa flera kunder.

Peppad på att ersätta teori med praktik

Scott berättar att det som driver honom mest just nu, likt många nyexaminerade, är att få komma i gång, på riktigt. Han drivs av tanken på att komma till ett stadie då han rakryggat kan säga, ”Jag kan det här nu, jag har koll”. Och han ser fram emot att sätta resultatet av sina studier i rullning.

– Jag känner mig trygg här. Vi har tillsammans suttit ner och fastställt krav och förväntningar på en nivå som känns bra för både mig och min chef. Resten av höstterminen kommer jag att varva studier med jobb, men sen är jag i gång på riktigt. Det ser jag verkligen fram emot, säger Scott avslutningsvis.