Henric Edwards:

”Jag landade inte bara på fötterna, utan med lite fart!”

Efter flera år som programmerare kände Henric Edwards att det var dags att testa något nytt. Han drogs åt de lite mjukare delarna av it – och landade i en roll som projektledare på Quale! Välkommen, Henric!

– Jag upplevde att jag var bättre på, och drogs mer åt, att leda projekten. Att ”ha många bollar i luften”, som man burkar säga. Så det var dags att nischa om. Quale står också för många mjuka värden och ett fokus på människor, vilket jag värderar högt, berättar Henric.

Snabb och inkluderande onboarding

Den nya rollen innefattar allt från att prioritera och synka deadlines, tidplaner och mötestider, till att upprätta kommunikation och uppföljning med både kollegor och kunder. Men självklart även att ha koll på många tekniska frågor i projekten.

Henric själv upplever att han landat i den nya rollen väldigt snabbt.

– Här landade jag inte bara på fötterna, utan jag landade med lite fart! Det gick snabbt till att jag kände mig som en i gänget, och med ett intensivt och roligt första uppdrag så flyger tiden i väg. Det känns om jag varit här ett halvår snarare än en dryg månad som det faktiskt är, säger han.

Roligheter även vid sidan av arbetet

Men det är inte bara det första projektet och kollegorna som ger en rolig start på det nya jobbet. En del gemensamma aktiviteter står också på schemat.

Först ut var en traditionsenlig semmelprovning på fettisdagen. Därutöver har vi nu i februari ”hälsomånad” – vi registrerar våra aktiviteter, allt från gym till promenader. De läggs sedan in i en karta som fiktivt tar oss på en besöksturné till de städer där våra anställda är utspridda. Sen avslutar vi det hela med en gemensam after work med föreläsning och lite gott att äta och sådant. Det blir trevligt!