Isak Söderback:

”Quale har verkligen spänt bågen”.

Vi växlar upp och utökar teamet med Isak Söderback – som med grym kompetens inom Asset Management och i systemet IBM Maximo sätter fart på vår utvecklingsresa.  

– Jag tycker verkligen att Quale har spänt bågen. Jag ser många bra tankar och initiativ här, både ur ett affärsperspektiv och ett medarbetarperspektiv. Bland annat kommer vi att utöka vår tjänsteportfölj med mitt specialistområde, Asset Management. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor få vara med och forma resan mot att bli framtidens bolag, säger Isak.

Framtidens bolag

I en bransch som lätt blir krånglig och svår, ser Isak fler dimensioner än enbart tekniska lösningar, korrekta tidplaner och kravuppfyllnad. Att tillsammans skapa goda relationer, trygghet och tillit är minst lika viktigt.

– Jag ser det som att ta det ett steg längre, utöver det rent funktionella, och är övertygad om att det är ditåt vi måste i framtiden. Att tillsammans med kunden ha förmågan att styra fokus, förstå kundens verksamhet och på så sätt skapa affärsvärde för bägge parter. Quale har verkligen förutsättningarna att leva upp till ”mer IT för pengarna”, och att i slutändan vara den partner som kunden väljer att hålla i handen när det blåser.

Medarbetarna kommer först

En stor anledning till att Isak sökte sig till Quale var de utvecklingsmöjligheter han såg i bolaget. Han hade nått en punkt i sin karriär där han kände att han var redo för att ta nästa steg. Efter en dialog med vår vd Peter, som betonat företagets värderingar och vision framåt, blev Quale det självklara valet av arbetsgivare för Isak. Något han inte tvivlat en sekund på sedan dess.

– Här är det mer fokus på individen än på resultatet. Dessutom har man inte ambitionen att bli störst och tjäna mest pengar. Det finns andra delar som väger upp. En genuin arbetskultur, goda dialoger mellan kaffekopparna, personlig utveckling och ett inkluderande klimat är för mig viktigare än de hårda värdena i lönsamhet och resultat.

– Om man uppskattar en transparent organisation där man tillsammans med duktiga och ödmjuka människor får forma och påverka företaget och dess utveckling, men även sin egen, och samtidigt ha väldigt kul, tror jag att man känner sig hemma här, fortsätter han. 

Hoppas på fler kvinnor i bolaget

IT-branschen har länge varit mansdominerad, och det är svårt att rekrytera kvinnor. Det är en vind som blåser i branschen över lag, och Quale är inget undantag. Det vill vi ändra på.

– Det är så klart tråkigt att vi inte är fler kvinnor, i branschen och på vår arbetsplats. Jag tror att en mix bland personalen är det allra bästa, och det är något vi självklart strävar efter, avslutar Isak.