Möt vår kollega Ann-Sofie

Bor 20 mil från kontoret. Och det fungerar utmärkt.

Bild på kollega

I snart fem år har Ann-Sofie Karlsson jobbat som IT-konsult på Quale. Hon jobbar heltid från Stockholm där bor, och konstaterar att det funkar superbra trots att Quale-kontoret ligger i Örebro. Mycket tack vare flexibiliteten som finns i företaget, och att hon får nära kontakt till kunden som hon för nuvarande jobbar med, som har kontor i just Stockholm.

Som konsult på Quale kan dina uppdrag variera stort. Idag arbetar Ann-Sofie som informationsarkitekt. Hon hjälper kunden att strukturera informationen som går ut i företaget, vilket är en viktig del av den digitalisering som sker hos kunden. I tidigare konsultuppdrag har hon bland annat arbetat med lösningsarkitektur och testledning.

– Mitt förra uppdrag var i energibranschen, och nu är jag i logistik- och transportbranschen, vilket för mig var helt nytt. Det är jättespännande!

Ser bara en nackdel

Ann-Sofie själv har inte sett det som någon begränsning att hon är bosatt nästan 20 mil från Quale-kontoret. Till stor del tack vare att flera av företagets kunder inte är Örebrobaserade.

Den enda nackdelen är att hon inte kan vara med på aktiviteter utanför arbetstid på samma sätt som kollegorna som bor i Örebro.

– Det är såklart svårt att åka fram och tillbaka över en kväll för att vara med på en padel-match eller en after work, men jag känner mig absolut inte utanför. Både kollegorna och min chef är bra på att inkludera alla, så jag känner mig inte förbisedd på något sätt. Jag har dessutom släkt och vänner i Örebro, så jag brukar passa på att slå två flugor i en smäll när jag väl är där.

Arbetsgivaren är A och O

För Ann-Sofie är det viktigast att ha en arbetsgivare som är tillmötesgående och har bra värderingar. Och det tycker hon att Quale har. Hon upplever ett väldigt mänskligt och öppensinnat klimat i företaget.

– Jag tror att om man tilltalas av arbetsgivaren är det oftast inga konstigheter att jobba på distans. Och Quale hade ju inte anställt mig om de ansåg att det var ett problem att jag bor i Stockholm. Det är nog snarare tvärtom, en fördel att jag har nära till våra Stockholmskunder.

– Att träffa kollegorna är såklart viktigt, men går det att lösa att ses mellan varven så funkar det hur bra som helst, avslutar Ann-Sofie.