Möt vår senaste kollega, Tarja Malvalehto!

”Det känns superkul att få ta Quale vidare ut i landet”

Tarja Malvalehto har jobbat med underhållssystemet IBM Maximo i mer än 25 år, och beskriver det fortfarande som ”ett av världens roligaste system!”. Den mentaliteten välkomnas med öppna armar hos oss på Quale, där hon började som Senior Maximokonsult i början av oktober. Välkommen, Tarja!”

Intresset för IT började under 80-talet när hon jobbade som indrustribrandman och kom i kontakt med brandlarmsanläggningar och dess system. Hon började läsa ekonomi med mål om att bli nästa brandchef på den dåvarande arbetsplatsen Torslandaverket. Under studietiden fick hon upp ögonen för hur ekonomi hänger ihop med IT, och bytte så småningom inriktning helt och lämnade brandyrket för gott.

Sedan dess har hon haft många varierande roller, till exempel Teamledare, Managementkonsult, Utbildare, Projektledare, Controller, IT Support med flera. Rollerna har hon intagit på olika storföretag som till exempel Volvo, Coor, Schenker, IBM och Trafikverket.

– Jag drivs av processerna där IT och ekonomi går hand i hand, och som kan underlätta användarnas vardag. Det händer så mycket inom underhåll på marknaden just nu, det är otroligt spännande. Jag ser med stort intresse fram emot att få vara med på Quales väg genom den förändring som sker med Maximo, inte minst med MAS och Asset Performance Management, berättar Tarja.

På distans – fast ändå nära

Quale är och kommer fortsätta att vara ett distribuerat team från norr till söder, och Tarja är ett lysande exempel. Hon sitter på sitt hemmakontor i den lilla byn Båtskärsnäs utanför Kalix, med det norrländska Bottenhavet och naturen utanför fönstret. Men trots den långa distansen känner hon sig som en del av företaget.

– Att få med alla i gänget när många jobbar på distans är en stor utmaning. Det krävs mer från alla för att få det att funka. Och den utmaningen är jag övertygad om att vi på Quale kommer att klara av, säger hon.

Hoppas kunna bredda kundnyttan norrut
Vidare berättar Tarja att hon ser stor potential i att ha kollegor som sprider ut sig i vårt avlånga land, och betonar vikten av att kunna leverera och sprida användning av Maximo även hos verksamheter som finns utanför storstäderna.

– Det känns superkul att få ta Quale till Norrland, och jag hoppas jag kan vara en bidragande faktor i att öka företagets kontaktnät här, avslutar Tarja.